Esiintyjät 2017

Huom! Katselet arkistosivua.

Krakatau & Senegal Drums

Kuva: Maarit Kytöharju

Krakatau & Senegal Drums -spektaakkeli kruunaa Ruiskuhuoneen päälavalla kolmen intensiivisen päivän kaaren. Kitaristi Raoul Björkenheimin perustama kulttimaineinen suomalaiskvartetti ja  senegalilaisrumpunelikko tekevät uutta tulemista ja palaavat Raaheen entistä vahvempina 21 vuoden jälkeen. Raoul Björkenheim vetää Rantajatsien nuorten soittajien workshopin ja esiintyy myös workshop-kokoonpanossa kesäteatterin lavalla. Senegal Drums esiintyy myös itsenään kaiken ikäisille lauantaipäivän ilmaiskonsertissa.

Raoul Björkenheim – kitara
Jone Takamäki – saksofonit, huilut
Eero Tikkanen – basso
Ilmari Heikinheimo – rummut
Yamar Thiam – tama (puhuva rumpu)
Libasse Sall – sabar
Ousseynou M’baye -sabar
Pape Sarr – sabar

Lisää


Ikui Doki

Kuva: Simon Wolf

Harpun, fagotin, saksofonin sekä klarinetin harvinainen yhdistelmä ja lähtökohtana viime vuosisadan alun ranskalaisten säveltäjien teokset. Ikui Doki päivittää  klassista musiikkia  nykyajan ilmaisuun. Pitkälle kehittyvissä kuvioissa kaikki muuttuu kiehtoviksi ääniksi ja  Debussy käy Afrikassa. Moni-ilmeinen ranskalainen trio tekee Suomen debyyttinsä Rantajatseilla. Yhtyeen muusikoita kuullaan myös  vierailevina solisteina Raahe City Funk Unitin kanssa.

Sophie Bernado – fagotti
Hugues Mayot – saksofoni, klarinetti
Rafaëlle Rinaudo – sähköharppu

Lisää


Maarja Nuut

Kuva: Kaupo Klikkas

Virolaisen uuden perinnemusiikin kansainvälinen tähti Maarja Nuut on viulisti ja laulaja, jonka esitys on vangitseva sekoitus minimalismia, kokeellisuutta, kansanlaulua ja live-luuppausta.

Maarja Nuut (EST) – laulu, viulu, luupit

Video ja linkkejä


OK:KO

Haapaveden kansanmusiikkipiireistä ponnistaneen rumpali Okko Saastamoisen  kasaama kollektiivi tuo yhteen nuoren sukupolven muusikoita. OK:KOn keikkoja on kuvailtu intensiivisiksi kokemuksiksi, jotka herättävät mielikuvia ja syvää läsnäoloa kuulijassa. Saastamoisen sävellyksissä on paljon tilaa improvisoinnille. OK:KO voitti viime vuonna sekä Suomen Young Nordic Jazz Comets -karsinnan, että WeJazz Rising Star -tittelin, ja julkaisi keväällä ensilevynsä Land E.

Jarno Tikka – saksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Video ja linkkejä


Oddarrang

Kuva: Tero Ahonen

Musiikin ja maan rajat ylittänyt Oddarrang sulauttaa yhteen vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista ja post-rockista. Synteettistä ja orgaanista. Mahtipontista meininkiä, vahvoja tunnelmia, tarttuvia melodioita, pehmeitä soundeja.

Olavi Louhivuori – rummut elektroniikka
Osmo Ikonen – sello, laulu, elektroniikka
Ilmari Pohjola – pasuuna, laulu
Lasse Sakara – kitara
Lasse Lindgren – bassokitara

Video ja linkkejä


Orchestra Nazionale della Luna

Kari Ikosen piano ja moog saavat rinnalleen belgialaisen Manuel Hermian saksofonit, huilun ja bansourin. Maailmanmusiikkia kuusta. Erikoisvieraana sekakuoro Raahen Laulu.

Manuel Hermia – saksofonit, huilu, bansouri
Kari Ikonen – piano, moog
Sebastien Boisseau – basso
Teun Verbruggen – rummut

Lisää


Raahe City Funk Unit

Kuva: Ville.fi

Raahe City Funk Unit ottaa käsittelyyn suomalaisen rytmimusiikin aarteita eri vuosikymmeniltä.  Yhtye avaa päälavan ohjelman torstaina esiintymällä ensin yksin ja sitten yhdessä ranskalaistrio Ikui Dokin sähköharpun, fagotin ja saksofonin kanssa.

Henna Lind – laulu
Gabriel Korhonen – trumpetti
Juho Ilkko – koskettimet, perkussiot
Jere Lilja – kitara
Jonne Aho – basso
Petri Sämpi – rummut


Jone Takamäki & Markku Ounaskari

Shamanistinen Jone Takamäki & Markku Ounaskari duo on sielun veljesten mielikuvituksien sulatusuuni.  Saksofonisti-multipuhaltaja Jone Takamäki on yksi kotimaisen vapaan jazzkentän persoonallisimpia tekijöitä. Markku Ounaskari on monipuolinen rumpali, jonka herkkään tilannetajuun ja nopeaan reagointiin luotetaan niin groovejazzissa, modernissa mainstreamissa kuin vapaammassakin ilmaisussa. Molemmat mestarit ovat vuosien varrelta vaikuttaneet useissa  merkittävissä yhtyeissä. Duo esiintyy lauantain seikkailukonsertissa Iso-Kraaselin saaressa.

Jone Takamäki – saksofonit, huilut
Markku Ounaskari – rummut, perkussiot

Lisää


YLVA

Kuva: Paadar Images

Ylva-yhtyeen esityksessä kohtaavat trumpetti, konemusiikki ja joiku. Kolmea eri kansakuntaa edustavan nelikon periaatteena on työstää musiikkiaan ryhmässä vain lavalla.

Niillas Holmberg – joiku, runot
Antero Priha – trumpetti
Asko Keränen – iPhone ja efektilaitteet
Stefan Kvarnström – syntetisaattori ja perkussiot

Video ja linkkejä


Esiintyjät


Rantajatsien 2017 ohjelma ja aikataulu

Esiintyjät

Liput

Festivaali info

Lataa jatsilehti/käsiohjelma (pdf 2Mt)