Ikui Doki (Rantajatsit 2017)

Harpun, fagotin, saksofonin sekä klarinetin harvinainen yhdistelmä ja lähtökohtana viime vuosisadan alun ranskalaisten säveltäjien teokset. Muiden muassa Ravel, Satie ja Fauré ovat säveltäneet noille soittimille.

Ikui Doki päivittää  klassista musiikkia  nykyajan ilmaisuun. Harmonisesti pitkälle kehittyvissä kuvioissa kaikki muuttuu kiehtoviksi ääniksi ja  Debussy käy Afrikassa.

Moni-ilmeinen ranskalainen trio tekee Suomen debyyttinsä Rantajatseilla. Yhtyeen muusikoita kuullaan myös  vierailevina solisteina Raahe City Funk Unitin konsertissa.

Sophie Bernado, Rafaelle Rinaudo ja Hugues Mayot, Harjoittelette yhdessä ja esiinnytte vierailevina solisteina Raahe City Funk Unitin kanssa. Esittäydytte yleisölle artistitapaamisessa, käväisette soittamassa Härkätorilla ja pidätte konsertin Raahen Teatterissa. Pääsemme pian kuuntelemaan teidän omaleimaista ja moniulotteista kamarijazzianne. Mitä ”Ikui Doki” tarkoittaa?

Kyse on pienestä mobilesta japanin kielellä. Olemme valinneet sen nimeksemme, koska tehtävämme yhtyeessä vaihtuvat jatkuvasti. Kun tuuli saa mobilen liikkeelle, roolimme pyörivät ja pyörähtelevät saaden aikaan sointivärien sekoitusta, kaksoiskuvia ja muita kiehtovia harhoja.

 

Sophie Bernado – fagotti
Hugues Mayot – saksofoni, klarinetti
Rafaëlle Rinaudo – harppu

 

http://jazzmigration.com/laureat/sophie-bernado-ikui-doki/
https://sophiebernado.wordpress.com/2015/09/12/ikui-doki/
https://www.facebook.com/ikuidoki