Orchestra Nazionale Della Luna (Rantajatsit 2017)

Kari Ikosen piano ja moog saavat rinnalleen belgialaisen Manuel Hermian saksofonit, huilun ja bansurin. Maailmanmusiikkia kuusta.  Erikoisvieraana sekakuoro Raahen Laulu.

Manuel Hermia – saxophones, flute & bansouri
Kari Ikonen – piano & moog
Sebastien Boisseau – double bass
Teun Verbruggen – drums

Manuel Hermia ja Kari Ikonen, olette käynnistäneet jazzyhteyden Belgian, Ranskan ja Suomen välillä. Se kulkee kuun kautta! Mitä on odotettavissa, kun Orchestra Nazionale della Luna laskeutuu Raahen Rantajatseille 2017?

Manuel Hermia: A typical jazz quartet, piano + sax + bass + drums, that extents his texture with the Moog and the bansuri. A way to be as rooted in tradition than open to the jazz of the 21st century, with flavours from the Arabic and Moon deserts, electronic soundscapes from our sidereal travels, and so on. We also look for a precious balance between structure and chaos, composition and improvisation, groove and rhythmic freedom, sweetness and rage. We are a real intersidereal band, with new and accessible music to share with human!

(Manuel Hermia: Tyypillinen jazzkvartetti, piano, saksofoni, basso ja rummut, joka laajentaa sointiaan Moogilla ja bansurilla. Jatkamme perinnettä avoimena 21:n vuosisadan jazzille. Mausteita Arabian ja Kuun autiomailta, sähköisiä äänimaisemia tähtimatkoilta. Etsimme kallisarvoista tasapainoa järjestyksen ja kaaoksen, komposition ja improvisaation, grooven ja vapaan rytmin sekä sulokkuuden ja vimmaisuuden välillä. Olemme aito tähtienvälinen orkesteri, joka haluaa jakaa uutta ja helposti lähestyttävää musiikkia ihmisille.)

Kari Ikonen: Vaikka ohjelmisto pysyisi samana, on jokainen konsertti täysin erilainen. Kappale, joka eilen oli balladi, onkin tänään vinksahtanut tango, ja huomenna kenties balkanilaissävytteinen 11/8-teknobeat. Kun joku soittajista valmistautuu laskemaan seuraavaa kappaletta käyntiin, on toinen jo aloittanut soittamaan ja viemään musiikkia johonkin uuteen omituiseen suuntaan. Yllätyksiä riittää, ja tämä on huippuhauskaa niin soittajille kuin yleisöllekin! Sokerina pohjalla Rantajatseilla on yhteistyö Raahen Laulun kanssa. Telluslainen kuoro tuo Kuun orkesteriin uuden avaruudellisen ulottuvuuden.

www.kariikonen.com/orchestra-nazionale-della-luna/

manuel-hermia.com/