Naïssam Jalal – Quest of the Invisible

La 27.7 klo 21:30 | Ruiskuhuone
La 27.7 klo 11:00 | Iso-Kraaseli (duo)

Naïssam Jalal huilu, ääni
Claude Tchamitchian, basso
Leonardo Montana, piano

Syyrialaistaustainen Pariisissa varttunut ja siellä klassista huilua opiskellut Naïssam Jalal palasi juurilleen Damaskokseen ja Kairoon opiskelemaan arabialaista musiikkia mestarien johdolla, ja on uransa aikana vaikuttanut niin perinteistä arabimusiikkia, afrikkalaista musiikkia, jazzia kuin räppiäkin esittävissä kokoonpanoissa. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio ja itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti. Vuodesta 2011 lähtien Jalal on johtanut monikansallista ja kantaaottavaa Rhythms of Resistance -yhtyettä. Raaheen huilisti tuo kaksi vuotta koossa olleen ja juuri levyttäneen Quest of The Invisible -trionsa, jonka meditatiivinen musiikki hakeutuu arkisen yläpuolelle. Trion muut jäsenet ovat brasilialainen pianisti Leonardo Montana ja ranskalaisbasisti Claude Tchamitchian.  

Naïssam Jalal, meillä on kunnia järjestää Raahessa uuden triosi Quest of the Invisible Suomen ensiesitys. Olette yli kaksi vuotta soittaneet Ranskassa ja muualla Euroopassa. Miten näkymättömän etsintä on edennyt?

On kunnia tulla soittamaan Raaheen. Emme väitä, että olisimme löytäneet näkymättömän; suurimmat mystikot ovat omistaneet koko elämänsä sille ja vain joskus onnistuneet. Se, että olemme ottaneet askeleen kohti näkymätöntä, puskee meitä eteenpäin tutkimaan uusia soittotapoja, kokemaan uusia tuntemuksia, kääntymään sisimpämme ytimeen käyttäen hiljaisuutta ja transsia.

Iso-Kraaselin saarikonsertissa Naïssam Jalal esiintyy duona Claude Tchamitchianin kanssa.

http://naissamjalal.com/

http://tournsol.net/artist/naissam-jalal-en/