Tervetuloa Rantajatseille!

Tarjolla on taas monenlaista uutta ja ennenkuulumatonta. Tämän vuoden kokoonpanoista vain Ylva Haru on esiintynyt Raahessa ja kansainväliset vieraat eivät ole aiemmin esiintyneet Suomessa.

Ohjelma esittelee suomijazzin virkeää nykytilaa. Kaisa’s Machine, Hot Heros, Bowman Trio ja MINE ammentavat erilaisista  jazzperinteistä kukin omalla omaperäisellä tavallaan. Rantajatsien päävieras Naïssam Jalal – Quest of the Invisible tuo tuulahduksen maailmalta ja jatkaa samalla spirituaalisen jatsin perinnettä. Ja paitsi perinnetietoisuutta,  tarjolla on tietysti riittävä annos nuoruutta, vapautta ja vasta hetkessä syntyvää. 

Tarjolla on myös tutun ja oudon yhteentörmäyksiä. Tämän vuoden housebändi Sole Azul törmäyttää tangon ja vapaan jatsin. Teatterin konsertin kansainvälinen vieras Three days of Forest liikkuu runouden ja performanssitaiteen alueelle. Festivaalin kattaukseen mahtuu myös ainakin folkkia, rokkia, progea ja orgaanista groovea.