Raahen Rantajatsit 2020 perutaan koronavirusepidemian takia

Järjestävä yhdistys Rajatsi ry päätti maanantaina 4.5. perua kesän 2020 festivaalin. Yhdistyksen hallitus ja festivaaliorganisaatio katsoo että se ei pysty tässä tilanteessa järjestämään tapahtumaa turvallisesti ja mielekkäästi. 

Ratkaisuun vaikutti Suomen hallituksen aiempi päätös kieltää suuret yli 500 hengen tapahtumat heinäkuun loppuun saakka. Maanantaina Suomen hallitus julkisti myös kesäkuulle rajoituksen joka  kieltää yli 50 hengen kokoontumiset toistaiseksi. Raahen kaupunki on jo aiemmin perunut itse järjestämänsä yleisötapahtumat kesä- ja heinäkuulta hallituksen ohjeistuksen hengessä.

Kesän 2020 festivaalille suunniteltua ohjelmaa pyritään mahdollisuuksien mukaan siirtämään seuraaville Rantajatseille sekä Rantajatsiklubin talvikauden konserttiohjelmaan. 32. Raahen Rantajatsit kokoaa ihmiset taas meren ja musiikin äärelle heinäkuun 2021 viimeisenä viikonloppuna.

Tervetuloa Rantajatseille!

Tarjolla on taas monenlaista uutta ja ennenkuulumatonta. Tämän vuoden kokoonpanoista vain Ylva Haru on esiintynyt Raahessa ja kansainväliset vieraat eivät ole aiemmin esiintyneet Suomessa.

Ohjelma esittelee suomijazzin virkeää nykytilaa. Kaisa’s Machine, Hot Heros, Bowman Trio ja MINE ammentavat erilaisista  jazzperinteistä kukin omalla omaperäisellä tavallaan. Rantajatsien päävieras Naïssam Jalal – Quest of the Invisible tuo tuulahduksen maailmalta ja jatkaa samalla spirituaalisen jatsin perinnettä. Ja paitsi perinnetietoisuutta,  tarjolla on tietysti riittävä annos nuoruutta, vapautta ja vasta hetkessä syntyvää. 

Tarjolla on myös tutun ja oudon yhteentörmäyksiä. Tämän vuoden housebändi Sole Azul törmäyttää tangon ja vapaan jatsin. Teatterin konsertin kansainvälinen vieras Three days of Forest liikkuu runouden ja performanssitaiteen alueelle. Festivaalin kattaukseen mahtuu myös ainakin folkkia, rokkia, progea ja orgaanista groovea.