La 28.7.2018  klo 17:00 | Raahen Teatteri

Gourmet on jo keskeinen pala hienointa suomalaista jatsiperinnettä. Solistikuusikko on esittänyt  kitaristi Esa Onttosen ja saksofonisti Mikko Innasen sävellyksiä vuodesta 1997 alkaen.

Gourmetin hartaasti odotettu neljäs albumi ”En Garde”  ilmestyy 27.4.2018.

Rantajatsien erikoiskattaukseen sisältyy myös  freejazz-sekakuoro Raahen Laulu.

Esa Onttonen – kitara
Mikko Innanen – saksofoni
Ilmari Pohjola – pasuuna
Veli Kujala – harmonikka
Petri Keskitalo – tuuba
Joonas Riippa – rummut

Esa Onttonen ja Mikko Innanen, on ilo saada Gourmet pitkästä aikaa esiintymään Rantajatseille, ja tällä kertaa on luvassa yhteisiä kappaleita Raahen Laulun kanssa. Te olette perustaneet Gourmet’n yhdessä yli 20 vuotta sitten ja olette kumpikin säveltäneet sille noin puolet yhtyeen ohjelmistosta. Onko olemassa Gourmet’n oma sanasto, joka ruokkii teidän mielikuvitustanne? Onko näin, että Gourmet ei ole aikaisemmin esiintynyt kuoron kanssa?

Esa Anttonen:  ”Kun Gourmet aikoinaan perustettiin, meillä oli omat esikuvamme, joita olivat esimerkiksi Tom Waits, Carlos Gardel, Charlie Haden, Bill Frisell ja Ennio Morricone. Alkuperäinen sanasto pohjautui jossain määrin näiden artistien musiikkiin, vaikka emme heidän sävellyksiään ole Gourmet’lla soittaneetkaan. Osa sanastosta on jo toisen levymme (Six Acres of Broken Hearts, 2004) aikoihin jäänyt matkan varrelle ja korvautunut sittemmin uudella, kenties jopa itse keksityllä sanastolla. ”

Mikko Innanen: ”Kyllä, esiinnytään ensimmäistä kertaa kuoron kanssa. Kuoron kanssa esitettävissä kappaleissa ei ole oikein yhdistävää tekijää, mutta tässä kustakin biisistä pari sanaa:

Juhlasoitto (Onttonen) on Esan Lauluja tilaisuuksiin -sarjan toinen osa (ensimmäinen Uudet valtiot on Gourmetin ensimmäisellä levyllä). Kuoro laulaa ilman sanoja.

Lasinen vuori (Innanen) on sävelletty jo 2006, mutta vasta nyt levytetty ensimmäistä kertaa. Sävellys perustuu olympiavoittaja Aale Tynnin samannimiseen runoon. 
 
Järviradiota kuuntelen (Innanen) syntyi kuin itsestään kotioloissa vaimoni avustuksella. Se edustaa Gourmetin tuotannon iskemällisintä puolta. 
”Järviradiota kuuntelen. Kilometrit taakse jää. Läpi metsien ja peltojen. Taajamat niin kovin tutut nää.”