La 28.7. 2018 klo 21:30 | Ruiskuhuone

Ranskan pohjoispohjanmaalaiset tuovat räiskyvän ja perinnetietoisen hard-bopinsa Raaheen. Ryhmä vastaa myös Rantajatsien 30 v. jamien tanssipoljennosta.  Normandiasta tuleva Papanosh on ranskalaisen jazzin uuden aallon parhaimmistoa.

2007 perustettu Papanosh on julkaissut neljä levyä. Yhtye esiintyi Tampere Jazz Happeningissa vuonna 2015.

Raphaël Quenehen – saksofoni
Julien Kolko – saksofoni
Sébastien Palis – piano, urut
Thibault Cellier – basso
Jérémie Piazza – rummut

facebook.com/Papanosh

Sébastien Palis, Papanosh juhlistaa Rantajatsien 30 vuotta kahdella konsertilla: ensin konsertti päälavalla ja sitten tanssikeikka päätösjameissa. Oman jazzilmaisun viljelemisen rinnalla Papanosh on jo monta vuotta kehittänyt tanssittavaa bileohjelmistoa. Mitä voit kertoa noiden kahden lajin lavan tunnelmista?

”Konsertilla ja tanssikeikalla on oma energiansa – ensimmäinen ruokkii pään sisäistä tanssia, toisesta syntyy liikettä koko kropalle. Molemmissa tapauksissa me keskitymme soundiin, kerrontaan, väreihin, energiaan – kaikkeen, josta musiikki koostuu: etsimme transsia! Rakastamme tehdä molempia!”

Raphaël Quenehen, teillä on työpaja Raahe City Funk Unitin muusikoiden kanssa, ja vierailet myös heidän kahdella keikallaan. Mitä tällainen musiikin universaalin kielen välittämä kohtaaminen merkitsee sinulle?

”Kohtaamiset kiehtovat minua, ja minun on vaikeaa ajatella musiikin tekemistä ilman vuoropuhelua tai soittokavereita. Tällainen työpaja merkitsee kokemusten ja käytäntöjen jakamista, ei luennointia. Erityisesti ulkomailla musiikillisia kohtaamisia leimaavat aina kunkin omat korostukset ja kielioppi, omat kansalliset ja paikalliset lähestymistavat. Tällaisessa vaihdossa kuulemme repertuaarin kappaleiden soivan toisin.”