Gabriel Korhonen & Raahen Puhallinorkesteri

Gabriel Korhonen Rantajatseilla 2022. Kuva Ville Vainio.
  • Gabriel Korhonen, trumpetti, sävellys
  • Kari Ikonen, Moog, sävellys
  • Raahen puhallinorkesteri (soittajatiedot lisätään myöhemmin)

Raahen Rantajatsien Gabriel Korhoselta tilaaman tilaussävellyksen kantaesitys. Neliosainen puhallinorkesterille sävelletty sarja on nimeltään Harpunsoittajan balladi.

Konsertissa Raahen puhallinorkesteri esittää myös yhden Korhosen mentorina toimineen pianisti Kari Ikosen sävellyksen.

Gabriel Korhonen on raahelainen, nyttemmin helsinkiläistynyt trumpetisti, väitöskirjatutkija ja säveltäjä. Rantajatsiyleisölle Korhonen on tuttu useasti Rantajatatseilla esiintyneistä kokoonpanoista Yellow Book, Raahe City Funk Unit sekä KIRK. Korhonen on osallistunut lukuisia kertoja Rantajatsien artistivieraiden vetämiin työpajoihin ja esiintynyt myösa usein Rantajatsien lavalla yhteiskokoonpanoissa artistivieraiden kanssa. Rantajatseille 2022 peruuntunutta esiintyjää paikkaamaan Korhonen kokosi Gabriel Korhonen Arkestran, jossa hän soitti yhdessä myös tämän vuoden vieraan, virolaisen pianistin Kirke Karjan kanssa.

Pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen on yksi arvostetuimmista muusikoistamme. Monista omista yhtyeistään ja kansainvälisestä yhteistyöstä tunnettu Ikonen toimii myös opettajana Sibelius-Akatemiassa. Ikosen Wishamalii -kokoonpano esiintyy tämän vuoden Rantajatseilla.

1979 perustettu Raahen puhallinorkesteri on mahdollistanut tasavertaisen osallistumisen mahdollisuuden ja soittamisen riemun 45 toimintavuotensa aikana yli 250 soittajalle, joista monet ovat Raahen musiikkiopiston kasvatteja. Säännöllisesti esiintyvän eri ikäisistä soittajista muodostuvan orkesterin ohjelmistoon kuuluu perinteisen puhallinmusiikin lisäksi myös uutta musiikkia. Tämä on tiettävästi Raahen puhallinorkesterin ensiesiintyminen Rantajatseilla.