Bass & Voice: Omilla mailla

Sanni Orasmaa laulu
Antti Lötjönen basso

Kontrabasisti Antti Lötjösen ja laulaja Sanni Orasmaan musiikillinen kohtaaminen suomalaisen runouden äärellä.

“Paljas ja intiimi, lämminhenkinen ja sydämellinen… täydellinen kokonaisuus juuri tässä hetkessä.” – Sanomalehti Karjalainen

Helsingin ja Saksan väliä matkusteleva laulaja, jazzmuusikko Sanni Orasmaa on yksi Suomen laulujazzin ja jazzpedagogiikan pioneereista. Monipuolisuudestaan ja improvisaatiokyvystään tunnettu vokalisti on tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomessa mm. RinneRadion ja Mika Pohjolan kanssa, ulkomaisista nimistä mainittakoon Ron McClure ja Charlie Hunter. Orasmaa on asunut New Yorkissa 2000-2007 ja tehnyt uraa klubeilla ja festivaaleilla kolmella mantereella. Opettajana hän on toiminut kotimaisten oppilaitosten ohella mm. Brooklynin konservatorion jazzosastolla sekä vierailijana useassa ulkomaisessa yliopistossa. Orasmaa on vuodesta 2008 alkaen toiminut Münchenin musiikkikorkeakoulun jazzosaston laulun lehtorina.

Basisti, jazzmuusikko Antti Lötjönen on vaikuttanut yli 20 vuotta Suomen jazzkentän eturintamalla. Esiintymiskokemusta on kertynyt yli 30 maasta. Antin soittoa voi kuulla yli 100 jazzlevytyksellä, mm. Ilmiliekki Quartetin, Verneri Pohjola Quartetin, Aki Rissanen Trion, Mikko Innanen Autonomuksen, Timo Lassy Bandin, 3TM:n jäsenenä. Vuonna 2015 Antti valittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi ja 2018 Jazzmuusikot ry:n Vuoden Jazzmuusikoksi. Hän johtaa omaa yhtyettään “Antti Lötjönen Quintet East”.

www.sanniorasmaa.com

www.anttilotjonen.com