Verneri Pohjola Exotic Matter

  • Verneri Pohjola trumpetti, elektroniikka
  • Kirke Karja piano
  • Mika Kallio gongit ja muut lyömäsoittimet

Verneri Pohjolan uusi yhtye toimii universumissa, joka syntyy nykymusiikin ja vapaan improvisaation kohdatessa. Molemmille musiikkityyleille on yhteistä uuden ja ennakoimattoman etsiminen sekä abstraktisuuden suuri arvostus. 

Hän on  valinnut soittokumppaniksi kaksi ainutlaatuista ja mielikuvituksellista muusikkoa. “Mika Kallion tilan, muodon ja äänenvärin taju on vertaansa vailla. Olen soittanut Mikan kanssa viime vuosituhannelta lähtien. Meidän välillämme on joku sellainen syvä sielun yhteys, joka tuottaa aina vain uutta inspiraatiota. Kirke Karja puolestaan on mielikuvituksellisuuden ja ennakkoluulottomuuden sanansaattaja. Kirken musiikista ja soitosta pursuaa into, ideat ja inspiraatio valtaisalla runsaudella. Hän on kertakaikkiaan uskomattoman kekseliäs ja rohkea”, Pohjola kertooo.

Eksoottisella aineella hän tarkoittaa vielä meille tuntematonta, hypoteettista ainetta tai aineen olomuotoa, jota emme ole vielä kohdanneet. Trumpetisti on halunnut muodostaa yhtyeen, jonka musiikissa ajatukset kohtaavat tuntemuksen – teoria kohtaa läsnäolon. 

Verneri Pohjola kertoo Raahen Rantajatseille tulevasta Exotic Matter -kokoonpanosta. Kuvattu Raahen Teatterilla 21.4.

Kuva: Teemu Kuusimurto
Video: kuvaus Vesa Valkeisenmäki, editointi Jaakko Mylly.

Verneri Pohjola Exotic Matter Raahen Rantajatseilla 2024 lauantaina 27.7. Raahen Teatterilla.


The unique sound and style of trumpeter and composer Verneri Pohjola is immediately recognizable. His work communicates particular depth, warmth and humanness through eloquent improvisation. Pohjola has had continuous success in making improvisation and jazz music approachable for audiences across genres, while never losing will to explore and surprise.

Verneri Pohjola’s new band operates in a universe that is born when contemporary music and free improvisation meet. Pohjola has chosen two unique and imaginative musicians for the band: his longtime collaborator Mika Kallio and Estonian pianist Kirke Karja.