Jone Takamäki & Markku Ounaskari

Jone Takamäki & Markku Ounaskari -duo on sielun veljesten mielikuvituksien sulatusuuni.

Jone Takamäki on yksi kotimaisen vapaan jazzkentän persoonallisimpia tekijöitä. Saksofonisti-multipuhaltajan raivokas ja herkkä ilmaisu muistetaan jo 80-luvun alusta ja Jone Takamäki triosta. Vuosien varrella Krakatau, Otná Eahket ja MA-A trio ovat olleet Takamäen merkittävimpiä yhtyeitä. Viime vuosina Takamäki on keskittynyt japanilaisiin shakuhachi ja hochiku-huiluihin mestarinsa Atsuya Okudan oppilaana.

Markku Ounaskari on monipuolinen rumpali, jonka herkkään tilannetajuun ja nopeaan reagointiin voi luottaa niin groovejazzissa, modernissa mainstreamissa kuin vapaammassakin ilmaisussa. Yrjö-palkittu Ounaskari on soittanut miltei kaikkien suomijazzin merkittävimpien soittajien kanssa, nykyisistä yhtyeistä mainittakoon Iro Haarla trio, Raoul Björkenheim eCsTasY ja Kari Ikonen trio, sekä kansainvälisistä kokoonpanoista ruotsalaislaulaja Sinikka Langelandin ja norjalaissaksofonisti Trygve Seimin yhtyeet.

Jone Takamäki ja Markku Ounaskari olette tulossa soittamaan duona Rantajatseilla suositussa saarikonsertissa. Miten yhteistyönne sai alkunsa?

”Idea yhteisestä duosta syntyi noin kolme vuotta sitten, kun kuuntelimme peräkkäin toistemme sooloesiintymiset ja totesimme, että meidän täytyy soittaa yhdessä.”

Markku Ounaskari: ”Jonen kanssa soittaessa yllätyn aina uudestaan ja uudestaan siitä, miten vapaata ja inspiroivaa yhdessä soittaminen voi olla.”

Jone Takamäki: ”Musiikissamme kuulee kahden soittajan välistä harmonista ja inspiroitunutta keskustelua, jossa yhdistyy sekä yllätyksellisyys että kokemuksen tuoma rauhallisuus.”

Jone Takamäki – saksofonit, huilut
Markku Ounaskari – rummut, perkussiot

Perjantaina klo 14 Pyhäjoen Kirjastolla
Saarikonsertti lauantaina klo 11 Iso-Kraaselissa