Linear John (Raahen Rantajatsit 2019)

La 27.7. klo 23:15 | Ruiskuhuone

Markus Holkko – laulu, saksofoni 
Samuli Rautiainen – piano, urut
Juuso Rinta – akustinen basso 
Teemu Mustonen – rummut

Linear John on laulaja, hahmo ja projekti, jossa pophenkeen sävelletty musiikki kohtaa jazzilliset soolot. Linear John on julkaissut albumit Hits with a Twist (2016) ja Double Parade (2018) saksalaiselle Agogo Records levymerkille

Linear John, saavut Raahen festivaaleille ensimmäisen kerran. Millaiset meiningit aiot järjestää Rantajasien yleisölle?

Linear John = jazzmuusikot perustavat punk-bändin, joka soittaa jatsia. Tarjoamme musiikillisen elämyksen, jossa korkea osaamisen taso kohtaa primitiivisyyden voimaannuttavan vapauden.

– Linear John

Saksofonisti Markus Holkko on tuttu omasta LightBoxer-yhtyeestä sekä U-Street All Starsin ja funkyhtyeiden Groove Convention ja Eternal Erection riveistä.

”Jos olisin tehnyt soololevyn Markus Holkko -nimellä, se olisi varmaan ollut jazzia. Mutta Linear Johnissa olen viimein pystynyt yhdistämään monta asiaa mistä pidän: jazz, pop, klassinen, proge, punk ja elektroninen musa, avantgardistisuus ja provokatiivisuus. Tyyli tuli luonnollisesti kun mietin, että mitä tämä hahmo haluaisi laulaa. Levyllä on ehkä tyylien sekamelska, mutta hahmo pitää sitä kasassa. Yhteinen nimittäjä on pop…”

– Rumba

Linear John taiteilee jazzin, boogaloon, bossanovan ja psykedeelisen popin välimaastossa unohtamatta improvisatorista elementtiä, jonka takaa bändin muusikoiden vahva jazztausta. ’Levy on levy ja live on live’ on bändin motto eli livenä levyn kappaleet saattavat kuulostaa aivan erilaiselta kuin levyltä. Tämän takaa vahvat sävellykset ja muusikoiden valmius hypätä rohkeasti kaikkiin musiikillisiin tilanteisiin.

– Jazzfinland.fi

https://linearjohn.bandcamp.com/

Linear John Facebookissa