Rantajatsiklubi: Kevät 2024

Tuomo Uusitalo Trio

Maanantaina 18.3. Friemanin talo klo 19.

Tuomo Uusitalo on kansainvälisesti palkittu, New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttanut jazzpianisti, jonka elämäntie on tuonut hänet ulkomaan vuosien jälkeen takaisin Helsinkiin. Uusitalo valittiin vuonna 2023 Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi.

Uusitalon Suomeen-muuton jälkeen perustama trio soittaa originaalisävellyksiä ja jazzstandardeja; yhtyeen soitto perustuu musiikilliseen vapauteen, samalla jazztraditioon pohjautuen. Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa Homecoming lokakuussa 2023 legendaariselle Fresh Sound -levy-yhtiölle. Albumin sävellyksistä vastaa Uusitalon ohella myös kokoonpanon muut jäsenet, basisti Juuso Rinta ja rumpali Roope Kantonen

  • Tuomo Uusitalo – piano 
  • Juuso Rinta – basso 
  • Roope Kantonen – rummut 

https://www.tuomouusitalo.com/about

Lipunmyynti: Raahesali ja Tiketti. Liput 20/15/10 € + palvelumaksu.


Sylvain Rifflet Quartet With Verneri Pohjola

Sunnuntaina 21.4. Raahen Teatterilla klo 16.

Lipunmyynti: Raahesali ja Tiketti. Liput 20/15/10 € + palvelumaksu.
Osta lippu Tiketistä.

  • Sylvain Rifflet – tenorisaksofoni, shruti box, klarinetti, sävellykset
  • Verneri Pohjola – trumpetti, elektroniikka
  • Csaba Palotaï  – kitara
  • Benjamin Flament – lyömäsoittimet

Verneri Pohjola on tehnyt pitkään yhteistyötä ranskalaisen saksofonisti Sylvain Rifflet’n kanssa. Suomen konserteissa kuullaan Rifflet’n omille ”ikonisille enkeleille” omistettuja kappaleita. “Aux Anges” -ohjelman kappaleiden inspiraation lähteinä ovat toimineet mm. amerikkalaiset modernistit Steve Reich, Terry Riley ja Philip Glass, laulaja, aktivisti Abbey Lincoln, kirjailija James Baldwin sekä ohjaaja Claude Sautet. ”Cake Walk from a Spaceship” on Verneri Pohjolalle omistettu sävellys sekä keväällä 2022 Eclipse Recordsin Suomessa julkaiseman albumin nimi.

Trumpetisti-säveltäjä Verneri Pohjola on luonut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana ainutlaatuisen soittotyylin, jonka tunnistaa ensi kuulemalta. Hänen soitossaan hehkuvat lämpö, rauhallisuus sekä vahva ja ilmeikäs improvisaatio.

Vuodesta 2012 Rifflet’n kanssa yhteistyötä tehnyt Pohjola kuvailee häntä näin: ”Sylvain on todella kunnianhimoinen taiteilija, joka pyrkii aina esittämään taidettaan korkeimmalla mahdollisella integriteetillä ja tarjoamaan yleisölle jotain mitä he eivät ole aiemmin kuulleet. Saksofonistina hänellä on todella ainutlaatuinen tenorisoundi, lähes hypnoottinen. Hän on virtuoosi, mutta ei koskaan itsetarkoituksellisesti”.

Kvartetissa soittaa myös Ranskassa asuva unkarilaiskitaristi Csaba Palotaï, joka on omiaan luomaan hypnoottisia rytmejä ja mestarillisia melodioita. Rifflet’n kanssa pitkään vaikuttanut lyömäsoittaja Benjamin Flament kehittelee vastustamatonta rytmikudosta omalla kotitekoisella vibrafonillaan, jonka hän yhdistää rumpusetin kanssa.

Kiertueen tuotanto: Vapaat Äänet.

Järjestää Rajatsi ry ja Raahen kaupungin kulttuuripalvelut.

https://www.vapaataanet.fi/sylvain-rifflet-ja-verneri-pohjola-kiertueella-huhtikuussa/

Sylvain Rifflet ”Aux Anges » / Jazz à Vienne, July 2022

https://youtu.be/rUAu_6ZQj1k

https://www.soundi.fi/levyarviot/levyarvio-verneri-pohjola-lyottaytyi-yhteen-sylvain-riifletin-kanssa-suomalais-ranskalaisen-jazz-yhteistyon-hedelma-soi-poikkeuksellisella-instrumentaatiolla/

Lippuja Raahesalin lipunmyynnistä ja Tiketistä. Osta lippu Tiketistä.